Geachte nieuwsbrieflezer, De nieuwsbrief mei is uit. Met in deze uitgave weer diverse actuele onderwerpen.
Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact op met ons kantoor of maak gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op. Met vriendelijke groet, de Kerf & van Sprang Notarissen |
|||||
Oververhitting woningmarkt dreigt, laat je niet gek makenNa de jarenlange crisis op de woningmarkt draait deze weer op volle toeren, het lijkt wel of de kurk van de fles is gekomen en iedereen ineens een huis wil kopen. Dat is ook niet zo gek, want wonen is een natuurlijke en eerste levensbehoefte. Gezinnen groeien, stellen gaan trouwen of samenwonen, ouderen blijven langer zelfstandig wonen en er ontstaan steeds meer eenpersoonshuishoudens. Nu ook nog de productie van nieuwe woningen ver achter ligt op het normale volume is het de economische wet van vraag en aanbod die de markt bepaalt.
Inzien (levens)testament door gevolmachtigde hangt af van volmachtgeverHet levenstestament is volop in ontwikkeling. Nu er in de praktijk steeds meer gebruik van wordt gemaakt, rijzen er soms vragen bij de praktische uitvoering van de in zo'n akte vastgelegde regelingen. Het kan belangrijk zijn voor de gevolmachtigde om de wil en bedoelingen van de volmachtgever te kennen, om zoveel mogelijk naar diens wensen te kunnen handelen. Maar er zijn uiteraard grenzen. De privacy van de volmachtgever moet beschermd worden. Hoe zit het met de verhouding tussen levenstestament en testament?
|
Onbekende schulden in een nalatenschapAls u erfgenaam bent in iemands nalatenschap is het van groot belang om na te gaan welke risico's u loopt als u de nalatenschap aanvaardt. U heeft als erfgenaam de keuze om de nalatenschap zuiver te aanvaarden, beneficiair te aanvaarden of te verwerpen.
Ontbindende voorwaarde ook geldig bij afwijkende leveringsakteBepalingen in een zogenaamde voorlopige koopakte kunnen uiteindelijk van groot belang zijn voor koper en verkoper van een huis. Dat blijkt uit een zaak die onlangs voor de Rechtbank Overijssel diende. De aan de rechter voorgelegde kwestie was dat een verkoper een woning had verkocht aan een koper waarbij in de voorlopige koopakte was opgenomen dat de koop ontbonden zal zijn bij faillissement van de koper. Deze clausule zou ook in de uiteindelijke akte van levering moeten worden opgenomen, maar om onduidelijke redenen is dat niet gebeurd.
|
|