Geachte nieuwsbrieflezer,

De nieuwsbrief mei is uit. Met in deze uitgave weer diverse actuele onderwerpen. 
Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact op met ons kantoor of maak gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op.

Met vriendelijke groet,

de Kerf & van Sprang Notarissen
mr. P.C.P.C. de Kerf en mw. mr. S.M.A. van Sprang
Spoorlaan 402
5038 CG Tilburg
T: (013) 5321155
E: info@notaristilburg.nl
I: www.notaristilburg.nl

Een op drie starters heeft geld van ouders nodig voor aankoop huis

Sinds de woningmarkt weer op volle toeren draait en de prijzen in veel plaatsen hoger en hoger worden, krijgen starters het steeds lastiger om aan een koopwoning te komen. De overheid wil het lenen voor de aankoop van een woning ontmoedigen en heeft per 1 januari van dit jaar de hypotheeknormen weer verder aangescherpt. Voorheen kon nog tot 110 % van de executiewaarde geleend worden bij een bank of andere geldverstrekker, nu is dat nog maar 100 %.

Lees het volledige artikel

 

Afschaffing dividendbelasting en verlaging vennootschapsbelasting vraagt om actie

De beoogde afschaffing van de dividendbelasting in combinatie met de verlaging van de vennootschapsbelasting leidt tot een verhoging van de box 2 heffing. Dat betekent dat indien u nog niet uitgekeerde winst in uw besloten vennootschap heeft, u er verstandig aan doet om over uitkering daarvan na te denken.

Lees het volledige artikel

 

Een tweede huis een plek onder de zon

Nu de spaarrente al tijden op bijna 0% staat, kiezen steeds meer mensen met spaargeld er voor om dit geld op een andere wijze rendabel te maken. Een klassieke auto, kunst of antiek, het kan allemaal maar waarom niet investeren in een recreatiewoning? Nederland kent talloze recreatieparken op mooie locaties waar volwaardige recreatiewoningen worden aangeboden. De statistieken wijzen uit dat een goede recreatiewoning een waardevaste belegging is. U bent uw spaargeld dus niet kwijt zoals dat met aandelen of bitcoins wel kan gebeuren.

Lees het volledige artikel

 

Zonder bedongen tegenprestatie uit vennootschap stappen heeft vervelende gevolgen

Ondernemerschap brengt ook juridische rechten en plichten met zich mee. Soms wordt daar onwetend, soms bewust niet zo nauwkeurig mee omgesprongen. Dat bleek onlangs maar weer in een zaak waarbij een vennoot zonder tegenprestatie te hebben bedongen uit de vennootschap met zijn broer stapte.

Lees het volledige artikel

 

Voor- en nadelen van een renteclausule in uw testament

In veel testamenten staat een regeling ten behoeve van de langstlevende partner. Vaak is het dan zo beschreven, dat de langstlevende de hele nalatenschap in eigendom krijgt en aan de kinderen hun erfdeel schuldig blijft. De kinderen hebben daarmee een vordering op de langstlevende. Meestal is dan ook een bepaling in het testament opgenomen over rente.

Lees het volledige artikel

 

Wel of geen schenkbelasting bij het aangaan van huwelijkse voorwaarden

Met ingang van 1 januari 2018 is het huwelijksvermogensrecht gewijzigd in die zin dat er geen algehele gemeenschap van goederen meer ontstaat bij het aangaan van het huwelijk. In plaats daarvan is er nu een beperkte gemeenschap van goederen waarin de echtgenoten ieder voor de helft gerechtigd zijn. Voorhuwelijkse bezittingen en schulden van een van de echtgenoten blijven privé en vallen niet in de gemeenschap. Ook erfenissen en schenkingen blijven privé. Alleen de goederen die voor het huwelijk al gezamenlijk van de echtgenoten waren en goederen die tijdens het huwelijk gezamenlijk worden verkregen, vallen in de gemeenschap.

Lees het volledige artikel

 

Registratie persoonlijke gegevens

In verband met de nieuwe AGV wetgeving hebben wij uw toestemming nodig om uw bij ons bekende persoonlijke gegevens te registreren. Dat zijn de gegevens die noodzakelijk zijn om de uitgave op het juiste adres te doen belanden: geslacht, achternaam en mailadres. Deze toestemming heeft u eerder bij de notaris gegeven. Indien u deze toestemming wilt intrekken, wilt u zich dan in de balk onderin deze mail afmelden?

Lees het volledige artikel

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie