Geachte nieuwsbrieflezer,

De nieuwsbrief september is uit. Met in deze uitgave weer diverse actuele onderwerpen. 
Wilt u meer informatie, neem dan gerust contact op met ons kantoor of maak gebruik van de links onder aan de betreffende artikelen. Wij nemen dan snel contact met u op.

Met vriendelijke groet,

de Kerf & van Sprang Notarissen
mr. P.C.P.C. de Kerf en mw. mr. S.M.A. van Sprang
Spoorlaan 402
5038 CG Tilburg
T: (013) 5321155
E: info@notaristilburg.nl
I: www.notaristilburg.nl

Verborgen gebreken bij aankoop woning

De huidige woningmarkt is een verkopersmarkt. Voor bijna iedere aangeboden woning, zeker in de Randstad, melden zich nu meerdere gegadigden. De aspirant koper laat zich hierdoor al snel verleiden tot een hals-over-kop beslissing, vaak zelfs zonder ontbindende voorwaarden voor financiering. Dit loopt helaas niet altijd goed af.

Lees het volledige artikel

 

Partnervrijstelling erfbelasting bij meerrelaties

Het komt nog wel eens voor dat meerdere personen met elkaar samenwonen, denk aan broers en zussen. Als een van hen overlijdt, kan de vraag ontstaan hoeveel erfbelasting moet worden betaald als een van de medebewoners of de medebewoners erfgenaam zijn. Dat hangt af van de vraag of er een partner van de overledene is aangewezen of niet.

Lees het volledige artikel

 

Naar digitale oprichting en inschrijving kapitaalvennootschappen.

Een in ondernemingsrecht gespecialiseerde commissie van notarissen en advocaten heeft een eerste reactie gegeven op het (Europese) richtlijnvoorstel digitalisering. Uit de voorgestelde richtlijn blijkt dat de Europese Commissie digitale oprichting en inschrijving kapitaalvennootschappen mogelijk wil maken.

Lees het volledige artikel

 

Erfgenaam is gebonden aan een door de overledene gesloten overeenkomst

Er is inmiddels in de Notariskrant al het een en ander geschreven over het aanvaarden van een nalatenschap, waarbij vermeld is dat het belangrijk is om een overzicht te hebben van de bezittingen en schulden van de nalatenschap. Voor een erfgenaam is daarnaast ook van belang te weten welke contractuele verplichtingen een overledene had.

Lees het volledige artikel

 

Keuze rechtsvorm onderneming vergt stevige voorbereiding

Ondernemers zijn als het goed is aan het ondernemen en niet bezig met het bedenken van wat voor hen de beste wijze van inrichting van hun ondernemingsstructuur is. Waar de één het meest floreert in een eenmanszaak verdient het in het andere geval de voorkeur een vennootschap structuur in te richten.

Lees het volledige artikel

 

Rechten en plichten bij hypotheek

Bijna iedere huiseigenaar of aspirant huizenkoper heeft of krijgt te maken met een hypotheek. Wat is dat eigenlijk en wat kunnen de gevolgen zijn bij niet betalen of overlijden. Mogelijk verhelderen meer tekst en uitleg uw rechten en plichten bij en na het afsluiten van een hypothecaire lening.

Lees het volledige artikel

 

 
Disclaimer
Hoewel aan de samenstelling van deze nieuwsbrief de uiterste zorg is besteed, sluiten de samenstellers iedere aansprakelijkheid uit voor onjuistheden, onvolledigheden en eventuele gevolgen van het handelen op grond van deze informatie